Tekst objavljen: 19.01.2017 9:03        


DAVOS, 19. januara (Tanjug) - Američki milijarder i investitor Džordž Soros večeras je izjavio da je "lično ubeđen" da novoizabrani američki predsednik Donald Tramp neće uspeti u sprovođenju politika koje je najavio.

Soros: Ubeđen sam da Tramp neće uspeti

"Ja sam lično ubeđen da on neće uspeti. Ne zbog ljudi poput mene koji bi želeli da on ne uspe, nego zbog toga što su njegove ideje koje ga vode suštinski kontradiktorne same sebi i te kontradikcije su zapravo već otelotvorili njegovi savetnici... i njegov kabinet", rekao je Soros za "Blumberg njuz" na večeri priređenoj na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Ssvajcarskoj, prenosi Rojters.

Agencija podseća da je Soros bio veliki donator neuspele predsedničke kampanje demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

Soros je kazao da će globalna tržišta posrnuti zbog neizvesnosti vezane za buduću politiku Trampa.

"U ovom trenutku neizvesnost je na vrhuncu, a zapravo neizvesnost je neprijatelj dugoročnog investiranja, tako da ne mislim da će tržišta zabeležiti dobre rezultate", ocenio je Soros u Davosu.

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp stigao je danas iz Njujorka u Vašington gde će sutra položiti zakletvu kao 45. predsednik SAD.

AFP navodi da je 24 sata pred inauguraciju Tramp došao u američku prestonicu "odlučan da transformiše američku politiku u naredne četiri godine".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana