Tekst objavljen: 21.04.2017 9:09        


BEOGRAD, 21. aprila (Tanjug) - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da svi socijalno ugroženi građani imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije. Kako se navodi, potrebno je samo da se ti građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi, jer EPS nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građna niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.

Socijalno ugroženi da se prijave za besplatne kilovate

EPS podseća da je na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. koristilo u proseku 48.000 domaćinstava mesečno i da oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071 dinara ili popust u visini računa.

Dodaje se i da je ta tragedija opomena da samovlasno priključenje na električnu mrežu, pored toga što predstavlja krivično delo, ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi i može da dovode do najtežih posledica - gubitka ljudskog života.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana