Tekst objavljen: 13.04.2017 11:06        


RIJAD, 13. aprila (Tanjug) - Saudijska Arabija je prikupila devet milijardi dolara od svoje prve globalne emisije islamskih obveznica, saopštila je danas saudijska vlada. "Ministarstvo finansija je registrovalo veliko interesovanje za prvu međunarodnu emisiju sukuk obveznica, pri čemu je tražnja investitora premašila 33 milijarde dolara", izvestila je državna Saudijska novinska agencija.

Saudijcima 9 mlrd dolara od emisije islamskih obveznica

Vlada u Rijadu je prodala petogodišnje obveznice vredne 4,5 milijardi dolara sa rokom dospeća u 2022. godini i 10-godišnje obveznice iste vrednosti, sa rokom dospeća u 2027. godini.

Islamski finansijski instrumenti, uključujući sukuk obveznice, u skladu su sa islamskim zakonom koji ne dozvoljava naplaćivanje kamata.

U ovoj godini, Rijad očekuje budžetski deficit od 53 milijarde dolara, posle još većeg deficita registrovanog prošle godine, koji je prouzrokovao odlaganje velikih projekata i smanjenje subvencija za gorivo.

Devizne rezerve Saudijske Arabije su u februaru pale na 514 milijardi dolara, što je najniži nivo od avgusta 2011. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana