Tekst objavljen: 22.04.2017 9:31        


BEOGRAD, 22. aprila (Tanjug) - Samo pet odsto velikih kompanija je spremno za digitalno doba, dok je 95 odsto zabrinuto da će njihovo poslovanje opasti na tržištu i da će manje kompanije, koje ulažu u digitalno poslovanje, zauzeti njihovo mesto, prema rezultatima istraživanja kompanija Dell i Enterprise Strategy Group. 

Samo 5% velikih kompanija spremno za digitalno doba

Rezultati istraživanja, u kojem je učestvovalo 1.000 različitih kompanija širom sveta, pokazali su da većina velikih kompanija i dalje zaostaje u procesu digitalne transformacije i modernizacije poslovanja koje je neophodno za opstanak na tržištu.

Nove tehnologije i digitalna transformacija moraju da, prema ocenama stručnjaka, budu na listi top prioriteta u razvoju velikih kompanija, ali je mnogim kompanijama na tržištu potrebno nekoliko meseci, pa čak i godina, da bi sproveli digitalnu transformaciju i izborili se za uvođenje novih tehnologija u poslovanje.

"Rezultati istraživanja pokazuju da kompanije moraju da optimizuju poslovanje i da počnu da usvajaju prednosti novih tehnologija koje će im omogućiti bržu digitalnu transformaciju", izjavio je predsednik kompanije Dell, Dejvid Golden.

Razlika između malih i velikih kompanija je, kako dodaje, u tome što su one manje hrabrije i odlučnije u ulaganju u nove tehnologije, pa na taj način dolaze lakše do cilja, povećavaju konkurentnost na tržištu i ubrzavaju poslovanje.

Istraživanje "ESG 2017 IT Transformation Maturity Curve" imalo je za cilj da otkrije na koji način nove tehnologije utiču na razvoj digitalne transformacije u kompaniji i kroz koje faze ona prolazi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana