Tekst objavljen: 18.03.2017 10:00        


Na Beogradskom sajmu od 24. marta do 2. aprila održaće se 53.međunarodni salon automobila i 11. međunarodni sajam motocikala, delova i opreme "Motopas sion" na kojima će se predsaviti više od 400 izlagača iz 30 zemalja. 

Salon automobila od 24.marta do 2.aprila

Kako su danas na konferenciji najavili organizatori ovih manifestacija na Salona automobila predstaviće se 34 automobilska brenda i 10 brenda proizvođača lakih privrednih vozila, dok će na Sajmu motocikala biti predstavljena 36 brenda motocikala i ostalih motornih vozila, kao i šest brendova bicikala.

Na Beogradskom sajmu tokom 10 dana u 10 hala biće izloženo 67 automobilskih noviteta među kojima je 32 premijere, dok će, kada je reč o motociklima, biti predstavljeno 39 premijera.

Generalni direktor Beogradskog sajma Danka Selić kazala je da će tokom svih dana trajanja ovih manifestacija i prateća automobilska industrija predstaviti svoju ponudu, odnosno da će se na sajmu na površini od oko 50.000 kvadratnih metara biti predstavljeni svi koji posluju u Srbiji a imaju veze sa automobilskom industrijom.

Ona je navela i da će biti organizovan i brojni prateći stručni program, ističući da je da je slogan ovogodišnjeg 53. Međunarodnog salona automobila "Godine prolaze strasti ne prestaju".

Predstavnik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Miloš Petrović kazao je da će pod kupolama Beogradskog sajma 10 dana biti predstavljeno sve što svetsko tržište automobila nudi.

On je naglasio da je autoindustrija u Srbiji nešto u šta se najviše investira i što zapošljava najviše ljudi, ali da je to ujedno i najosetljivija grupa ukoliko takse i zakoni koji se primenjuju ne prate razvoj tog sektora.

Prema njegovim rečima, u prošlioj godini prodaja automobila u Srbiji je porasla 20 odsto, a istovremeno je uvezeno i 114.000 polovnih automobila kojih je u 90 odsto slučaja uvezlo fizičko lice.

Na osnovu tog uvoza polovnih automobile, kako je dodao država je izgubila vise miliona evra zbog ne plaćanja ekoloških taksi.

Petrović je najavio da je u pripremi i da uskoro na portalu asocijacije uvoznika vozila i delova treba da se nađu tačni podaci koliko se automobile u Srbiji godišnje prodaje.

Radno vreme sajma je od 10.00 do 20.00, a cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, 200 dinara za grupne pisete, dok je za đake i studente cena karte 150 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.
U četvrtak, 30. marta, kako su najavili organizatori, biće organizovan Porodični dan, kada će biti omogućena porodična poseta sajma po ceni od 500 dinara.

Novost na ovogodišnjem salonu automobila, kako su danas najvljeno biće papirne narukvice koje će svaki posetilac dobiti prilikom kupovine karte , a to je uvedeno zbog funkcionalnijeg kretanja posetilaca u krugu sajma jer su angažovane dodatne hale.

Organizator Salona automobila i sajma Motopešn je Beogradski sajam, Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova i kompanija DDOR Novi Sad.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sajam motora sajam u beogradu međunarodni sajam automobila auto sajam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana