Tekst objavljen: 21.02.2016 14:30        


Turska se na ovogodišnjem, 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je počeo 19. februara i traje do nedelje, 21. februara, predstavlja sa bogatim kulturnim i zabavnim programom i širokom turističkom ponudom. 

Raznovrstan program i ponuda Turske na Sajmu turizma

Na turskom štandu, u Hali 1 Beogradskog sajma, posetiocI će moći da uživaju u ukusima tradicionalnih turskih specijaliteta, da učestvuju u nagradnim igrama i druženju sa predstavnicima turske kulture, saopštila je Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Beogradu.

U okviru umetničkih radionica, turski umetnici će na štandu predstaviti posetiocima ebru - tradicionalnu tursku umetnost slikanja na vodi i ukrašavanja papira, kod koje se koriste isključivo prirodne, zemljane boje, i četkice od konjske dlake sa drškama od stabla ruže.

Takođe će prezentovati veštinu kaligrafije - umetnosti lepog pisanja pomoću pera, kista, tinte ili nekog drugog pribora za pisanje.

Raznovrstan kulturni program, obogatio je nastup dečijeg hora "Srbija u ritmu Evrope", koji je, prvog dana Sajma, izveo himne Turske i Srbije, kao i nekoliko pesama na srpskom jeziku, dok će svi koji posete turski štand imati jedinstvenu priliku da probaju turske specijalitete.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turska letovanje letovanje Međunarodni sajam turizma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana