Tekst objavljen: 21.04.2017 8:57        


BEOGRAD, 21. april (Tanjug) - Uprava za agrarna plaćanja će u 2017. završiti proces akreditacije kako bi mogla da koristi predprisutpna sredstva IPARD od 175 miliona evra, a prvi konkursi za poljoprivrednike se očekuju u poslednjem kvartalu ove godine, izjavio je danas dirketor Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat. 

Prvi konkursi za IPARD krajem 2017.

Srbiji je kroz mehanizam Programa predpristupne pomoci zemljama kandidatima EU IPARD do 2020. godine na raspolaganju 175 miliona evra i taj novac je namenjen za projekte unapredenja poljoprivredne proizvodnje.

Na pitanje kada se očekuje sledeća revizija Evropske komisije, Radat je rekao RTS-u da slede dva važna koraka - dolazak eksterne revizije koji se očekuje do juna i nakon toga i posetu EK povodom revizije.

"Nakon sastavljanja njihovog izveštaja i zavisno od planiranog vremena evropske administracije očekujemo u poslednjem kvartalu 2017. posetu i reviziju EK. Ubrzo nakon toga nadamo se da ćemo proći kroz taj proces akreditacije", naveo je on.

Radat je istakao da Srbja nije izgubila nijedan evro za tu namenu i da će ispratiti akcioni plan.
Kako kaže, prvi konkursi se očekuju u poslednjem kvartalu i verovatno će biti za traktore i drugu poljoprivrednu mehanizaciju.

Radat je dodao da će za prve konkurse biti odabrano nešto što može brzo da se rezlicuje.
On je podsetio da je EK tokom ranije revizije imala primedbu da Uprava za agrarna plaćanja nema dovoljan broj zaposlenih i samim tim ni potrebne kapacaitete.

Radat je naglasio da je Uprava uspešno sprovela dva konkursa i zaposlila ljude koji su nedostajali.
"Sada treba adekvatno da ih obučimo, a našli smo i odgovrajući prostor koji privodimo nameni", dodao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana