Tekst objavljen: 19.01.2017 8:28        


DAVOS, 19. januara (Tanjug) - Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija (WFP) dodelio je predsedniku i generalnom direktoru kompanije Masterkard Adžeju Bangi nagradu "Hunger hero 2017" za izuzetan doprinos postizanju cilja "Sveta bez gladi".

Priznanje UN-a Masterkardu za doprinos

Nagradu mu je uručila izvršna direktorka WFP programa Ertarin Kazin na godišnjoj WFP večeri tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, navodi se u zajedničkom saopštenju Masterkarda i WFP.

"Od kada je Adžej na čelu kompanije, Masterkard stoji uz WFP i ljude koje targetiramo, omogućavajući nam pristup njihovoj najnovijoj tehnologiji, ogromnoj mreži i velikodušnim zaposlenima koji nam pomažu u našoj borbi da se okonča glad u svetu", rekla je Kazin.

Za predsednika Masterkarda, ova nagrada je, kako je rekao, priznanje za trud svih zaposlenih u kompaniji i ukazuje na, kako dodaje, novi tip razmišljanja koji transformiše način na koji privatni sektor može da učestvuje u humanitarnim aktivnostima.

Od početka krize u Siriji, 2,2 miliona sirijskih izbeglica u Libanu i Jordanu je koristilo Masterkard pripejd kartice za kupovinu hrane u lokalnim trgovinama.

Kroz pristup kojim darivanje postaje deo svakodnevice, kompanija Masterkard i njeni partneri iz bankarskog i trgovačkog sektora, prikupili su sredstva za više od 17 miliona školskih obroka za decu širom sveta.

U prethodnih pet godina, Masterkard i WFP su sarađivali na ispunjenju jedne ambiciozne misije - okončanje gladi u svetu, a ovo partnerstvo je, kako se navodi u saopštenju, unelo nove ideje u aktivnosti WFP programa, dok su istovremeno prikupljena ključna sredstva za njihovu realizaciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana