Tekst objavljen: 19.02.2015 10:29        


Međunarodni sajam turizma pod sloganom "Iskoristi trenutak", koji će u Beogradu okupiti 1.100 izlagača iz oko 50 zemalja, danas će biti otvoren u prisustvu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Premijer Vučić na otvaranju Sajma turizma

Na otvaranju sajma će govoriti gradonačelnik Beograda Siniša Mali, v.d. generalnog direktora Ustanove Abu Dabija za turizam i kulturu Džasim Al Darmaki i potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, saopštio je Beogradski sajam.

Sajam će biti održan u šest hala Beogradskog sajma pod sloganom "Iskoristi trenutak", a ovogodišnja zemlja partner su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE).

Kako je ranije najavljeno na sajmu će sa UAE biti potpisan sporazum o saradnji u oblasti turizma koji će, prema oceni ministra Ljajića, doprineti povećanju broja turista iz te zemlje.

Ministar je ranije rekao da je broj turista iz te zemlje poslednjih godina porastao za 30 odsto, a na to je u najvećoj meri uticalo 18 avio letova nedeljno izmedju Emirata i Srbije, ali i liberalizacija viznog režima.

Pored zemalja koje su tradicionalno prisutne na Sajmu turizma u Beogradu, ove godine prvi put će se predstaviti Jamajka, jedno od najlepših ostrva Kariba.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije - Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Sajam vina BeoWine i Sajam suvenira, navedeno je u saopštenju organizatora Sajma turizma.

Radno vreme Sajma je u četvrtak 19. februara od 10.00 do 18.00 sati, u petak 20. februara i subotu 21. februara od 10.00 do 19.00 sati i u nedelju 22. februara od 10.00 do 17.00 sati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sajam u beogradu Međunarodni sajam turizma pod sloga Međunarodni sajam turizma sajam turizma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana