Tekst objavljen: 06.05.2015 11:10        


Ministar privrede Željko Sertić je izjavio danas da postoji mogućnost da se u naredne tri do četiri godine započne postepeno smanjivanje poreza i doprinosa na plate i penzije.

Postepeno snižavanje poreza i doprinosa na plate

"Porezi i doprinosi na plate i penzije su kod nas na nivou kao u regionu, mi se trudimo da budu i niži", rekao je Sertić novinarima u Privrednoj komori Srbije odgovarajući na pitanje novinara - zašto se ako veće postoji u budžetu prostor za povećanje plata i penzija to ne iskoristi za snižavanje poreza.

Sertić je kazao da u akcionom planu strategije za mala i srednja preduzeća (MSP) postoji ideja da u naredne tri do četiri godine počne postepeno smanjivanje poreza i doprinosa.

"Ali, kao i pitanje povećanja plata i penzija to mora da bude usklađeno sa svim makroekonomskim pokazateljima, takođe, tu nam je važno i mišljenje Svetske banke i MMF - a, da ne bi došlo do problema u budžetu", istakao je Sertić.

Prema njegovim rečima, kada bismo doneli odlluku o smanjivanju poreza i doprinosa automatski bi imali neku razliku "koja bi se potencijalno pojavila kao minus u budžetu, a to može da se kompenzira većom prijavom zaposlenih, što se, ipak, najčešće ne dešava ukoliko su sniženja relativno mala".
On je kazao da svakako mora da se paralelno osnaži ekonomski život MSP.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mala i srednja preduzeća Privredna komora Srbije penzije plate porezi i doprinosi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana