Tekst objavljen: 11.04.2017 14:03        


Privredna komora Srbije (PKS) dodelila je danas, šesti put po redu, Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji. Nagrađene kompanije u kategoriji velikih privrednih društava su kompanije iz Beograda Ball Packaging Europe Belgrade ltd, Delhaize Serbia D.O.O i Delta Holding, kao i Alfa Plam A.D iz Vranja i Apatinska pivara A.D. iz Apatina.

PKS dodelila Nacionalne nagrade za odgovorno poslovanje

U kategoriji srednjih privrednih društava, nagrađeni su Rudnik i flotacija Rudnik D.O.O iz Rudnika , Hyatt Regency iz Beograda i Javno preduzeće Gradsko stambeno iz Beograda.

Nagrade u kategoriji malih i mikro privrednih društava dodeljene su Inmold plast D.O.O iz Požege, GSK farmaceutskoj kompaniji iz Novog Beograda, Eco Fenix B Team D.O.O iz Subotice, Brantner otpadna privreda D.O.O iz Novog Bečeja i Slobodnoj Zoni iz Pirota.

Takmičenje je trajalo šest meseci i učestvovalo je 50 kompanija, koje su se takmičile u tri kategorije - velika privredna društva, srednja privredna drustva, mala i mikro privredna društva.

Potpresednik PKS Miroslav Miletić kazao je da se Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje dodeljuje od 2007. godine i da predstavlja na određeni način dvogodišnji presek stanja srpske privrede u stepenu primene društveno odgovornog poslovanja.

"Prijavom na takmičenje za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje, privredna društva su izvršila svojevrsnu internu proveru dostignutog nivoa uspešnosti poslovanja u oblastima, stubovima na kojima počiva društveno odgovorno poslovanje", rekao je on.

Miletić je naglasio da PKS daje konkretan doprinos i u aktivnostima Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija, najmasovnijeg dobrovoljnog udruženja društveno odgovornih kompanija i organizacija, koje u svom delovanju posebnu pažnju posvećuju poštovanju i primeni univerzalnih principa društveno odgovornog poslovanja u oblasti ljudskih, radnih prava, zaštiti životne sredine i borbi protiv korupcije.

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Todorović istakao je da je veoma važno da kompanije u Ćtrci za profitom imaju razumevanja za društveno odgovorno poslovanje", dodajući da ima mnogo negativnih primera koji pokazuju da društveno neodgovorno poslovanje može ostaviti posledice na svet koji se ostavlja pokoljenjima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PKS Privredna komora Srbije nagrade

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana