Tekst objavljen: 05.01.2017 14:03        


Neke od vodećih banaka u Srbiji svojim klijentima nude gotovinske kredite za koje se zahtev može podneti putem interneta, odnosno web aplikacije banke. Na ovaj način skraćuje se vreme odlaska u banku ali i dobija se niža kamatna stopa u pojedinim bankama. 

Onlajn krediti sve popularniji u domaćim bankama

U pojedinim bankama kažu da je interesovanje građana za ovom vrstom podnošenja zahteva za kredit višestruko premašilo njihova očekivanja.

Odlazak u banku zarad pozajmice obično podrazumeva čekanje u redu i bar dva odlaska – jedan, da se informišete o kreditu i potrebnoj dokumentaciji i drugi put da se odnesu dokumenta. Korisnički centar banke može odgovoriti na sva pitanja, a korisnici se mogu informisati ili telefonom ili putem četa u okviru web aplikacije.

Sa druge strane, proces podnošenja zahteva za kredit putem interneta funkcioniše vrlo jednostavno.

Klijent na sajtu banke unosi parametre poput željenog iznosa kredita, mesečnih zaduženja (ukoliko postoje) i vremenskog perioda na koji želi da podigne kredit. Potom od banke dobija ponudu, i po prihvatanju ponude, klijent overenu dokumentaciju dostavlja banci elektronskim putem.

Potrebno je da podnosilac zahteva ima otvoren račun u banci, važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji. Za zaposlene, prilikom podnošenja zahteva za keš kredit potrebno je dostaviti Potvrdu o zaposlenju i visini zarade overenu od strane poslodavca, kao i rešenje o administrativnoj zabrani. Penzioneri treba da dostave tri poslednja penziona čeka ili Uverenje o penzionisanju koje izdaje PIO fond.

Kada je kredit spreman za realizaciju, klijent dolazi u filijalu po svom izboru, u vreme koje mu odgovara i potpisuje dokumentaciju, a kredit se realizuje u roku od desetak minuta. U pojedinim bankama korisnik čak ima mogućnost odabira kurirske službe koja donosi ugovor na potpisivanje na željenu adresu.

U pojedinim bankama osim komfora i brzine, klijenti dobijaju i nižu kamatnu stopu ako zahtev za kredit podnesu onlajn. Dokumentacija za odobrenje kredita koju je potrebno dostaviti je propisana regulativom NBS.

Keš kredit je najčešće korišćen proizvod u većini banaka. Iz tog razloga, klijentima je veoma važno da isplata bude brza i da ne troše puno vremena na odlazak u banku.

Kako objašnjavaju bankari, veći broj građana zainteresovan je za ovaj način podnošenja zahteva za kredit.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
klijenti banka online krediti keš kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana