Tekst objavljen: 24.02.2017 13:30        


OBRENOVAC, 24. februar (Tanjug) - Izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom je veoma važan projekat za Srbiju, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić izrazivši očekivanje da ćemo uskoro od EU dobiti grant od oko 50 miliona evra za taj projekat. 

Očekujem grant od 50 milona evra za gasni konektor

"To je jedan od najvažnijih projekat za našu enegetsku sigurnost. Grant koji tu očekujemo, a koji se nadam da smo dogovorili, od skoro 50 miliona evra je zaista kapitalan za nas i naša vlada i Ministarstvo enegetike je posvećemo realizaciji tog projekta", rekao je Antić u TENT-u u Obrenovcu, koji je posetio zajedno sa generalnim direktorom Evropske komisije za proširenje Kristijanom Danijelsonom.

On je dodao da će Srbija realizovati taj projekat u rokovima koje smo definisali.
Očekuje se da će taj projekat ući u IPA finansiranje za 2017. i da će Srbija imati operativna sredstva već u 2018. godini, kao i da će u skladu sa dinamikom neophodnom za realizaciju projekta interkonektor biti operativan 2020.

Generalni direktor Evropske komisije za proširenje Kristijan Danijelson je, takođe, rekao da je izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom važan projekat za Srbiju zbog diversifikacije snabdevanja gasom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana