Tekst objavljen: 27.03.2020 13:55        


Nacionalna služba za zapošljavanje izdala je smernice o prijavama nezaposlenih korisnika i ostvarivanje prava na novčanu naknadu, a po Uredbi Vlade Srbije o primeni rokova u upravnim postupcima za vreme vanrednog stanja

NZS objavila smernice za prijavu nezaposlenih

Građani koji nisu u mogućnosti da se prijave na evidenciju nezaposlenih i podnesu zahtev za novčanu naknadu elektronskim putem ili putem pošte, za vreme trajanja vanrednog stanja, moći će to da urade po prestanku vanrednog stanja, a za vreme vanrednog stanja prekinuće se računanje rokova.

Smatraće se da je dostava rešenja i drugih pismena od strane organa, od kojih počinju da teku rokovi koji se ne mogu produžiti (prekluzivni rokovi) izvršena kad istekne 15 dana od prestanka vanrednog stanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Od tog dana počinje računanje rokova za izjavljivanje žalbi, prigovora, drugih pravnih sredstava, kao i preduzimanje radnji koje su vezane za rokove koji se inače ne mogu produžavati.

Ako je blagovremeno podnet podnesak u vreme vanrednog stanja ili pre isteka 15 dana od prestanka vanrednog stanja, nije potrebno da se ponovo podnosi.

Za 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja biće produženi rokovi za postupanje upravnih organa (rešavanje po zahtevima, žalbama, drugim pravnim sredstvima kao i drugim podnescima stranaka).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
smernice nacionalna služba za zapošljavanje NSZ nezaposleni vanredno stanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana