Tekst objavljen: 03.06.2016 12:15        


NLB Grupa je u prvom kvartalu 2016. godine ostvarila profit od 52,1 miliona evra, što je za 27,1 milion evra više nego u prva tri meseca 2015. godine. Rezultatu su doprinele sve strateške članice NLB Grupe, uključujući i NLB Banku Beograd, koja je u ovom periodu ostvarila profit od blizu milion evra.

NLB u prvom kvartalu ostvarila dobit 52,1 mil Evra

Postignuti rezultati predstavljaju nastavak pozitivnog trenda u poslovanju NLB Grupe već deveti kvartal zaredom, a činjenica da su sve članice poslovale sa profitom potvrđuje uspeh implementacije strategije rasta i razvoja NLB Grupe na tržištima van Slovenije.

„NLB Banka Beograd je u prva tri meseca ostvarila profit od milion evra, a istovremeno smo privredu i građane Srbije podržali plasmanima od 30 miliona evra. U ovom periodu smo započeli i širenje poslovne mreže otvaranjem tri nove ekspoziture, u Čačku, Užicu i Šapcu. Time smo još jednom potvrdili strateški značaj tržišta Srbije za NLB Grupu i postali dostupni većem broju građana i privrednika.“ rekao je povodom objavljivanja kvartalnih rezultata Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dobit nlb banke bankarska dobit banka nlb

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana