Tekst objavljen: 10.01.2017 9:10        


PODGORICA, 10. januara (Tanjug) - Nemacka turistička agencija TUI zainteresovana je za dugotrajan zakup nudističkog naselja na Adi Bojani i hotela "Bellevue" na Velikoj plaži u Ulcinju, koji posluju u sastavu Ulcinjske rivijere. U te svrhe, nemački turoperator je već obezbedio početna kreditna sredstva u iznosu od 200 miliona evra, pišu podgoričke Vijesti, pozivajući se na saznanja iz više izvora.

Nemci hoće Ada Bojanu, spremili 200 mln evra

Sagovornik lista iz Ulcinjske rivijere rekao je da bi predstavnici TUI-a uskoro, verovatno u martu, trebalo o tome da razgovaraju s premijerom Duškom Markovićem i resornim ministrima.

Nudističko naselje na Adi Bojani otvoreno je 13. jula 1973. kada je netaknuta priroda ostrvca postala dostupna svim ljubiteljima nudizma, a posebno Nemcima.

Goste su na Adu tada dovozili splavovima, a jedanaest godina kasnije, splavove, odnosno trajekte, zamenjuje most. Ada je relativno mlado ostrvo, nastalo u drugoj polovini 19. veka kada se na samom ušću Bojane nasukao brod. Reka je na olupinu broda gomilala nanose i tako se rodilo ostrvo, dodaje se u tekstu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana