Tekst objavljen: 04.03.2017 16:00        


Broj rezervacija nemačkih turista za letovanje u Turskoj je više nego prepolovljen posle niza bombaških napada u toj zemlji, prema istraživanju nemačke kompanije GfK. Umesto Turske, nemački turisti sada biraju Grčku i Egipat, poručuju iz GfK-a, a prenosi agencija Rojters.

Nemački turisti okreću leđa Turskoj, idu u Grčku

Sektor turizma, koji učestvuje sa 30 milijardi dolara u bruto domaćem proizvodu Turske svake godine, teško je pogođen nizom bombaških napada koje su izveli pripadnici Islamske države i kurdski militanti, što je, kako navodi Rojters, probudilo strah kod turista u protekloj godini, udaljavajući ih od te destinacije.

"Grčka očigledno ima koristi od toga, kao i Egipat", izjavila je Doerte Nordbek iz GfK-a na konferenciji za novinare.

Rezervacije Nemaca za letovanje u Grčkoj su do kraja januara bile za 67 odsto veće nego pre godinu dana, i ta zemlja je sada zamenila Tursku, postavši druga najpopularnija destinacija za odmor Nemaca posle Balearskih ostrva, izjavila je ona, pozivajući se na podatke turističkih agencija i onlajn portala.

Broj rezervacija za Egipat je porastao za 91 odsto u odnosu na prošlu godinu, ali je i dalje za 23 odsto niži nego pre ustanka 2011. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turska letovanje egipat Grčka nemački turisti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana