Tekst objavljen: 20.01.2017 8:59        


BEOGRAD, 20. januara (Tanjug) - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas da u postupku privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele treba biti jako obazriv i da treba insistirati da budući kupac te korporacije zadrži proizvodnju mleka, jer je ona od strateškog interesa za Srbiju. 

Nedimović: PKB treba da zadrži proizvodnju mleka

On je za RTS kazao da PKB ima kvalitetne krave koje daju najkvalitetnije mleko.

Nedimović je dodao da su za PKB, pored kompanije Al Dahre iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), zainteresovani i drugi investitori, kako domaći tako i strani.

On je naveo i da je PKB direktno u nadležnosti Ministarstvo privrede, ali da je i Ministarstvo poljoprivrede jako uključeno u ceo postupak i da će danas oni imati zajednički sastanak.

Ministarstvo privrede objavilo je juče javni poziv investitorima za privatizaciju PKB-a i zavisnih društava, u koje spadaju Poljoprivredna avijacija, EKO - LAB, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica.

Javni poziv traje do 17. februara, a pismo o zainteresovanosti treba da sadrži osnovne podatke o investitoru, iskazan interes za učesće u postupku, predlog modela privatizacije, investicioni program, okvirni plan poslovanja, broj zaposlenih...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana