Tekst objavljen: 21.02.2015 2:15        


BEOGRAD, 8. februara (Tanjug) - Na Medjunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda u Moskvi "Prodekspo 2015", koja počinje sutra i traje do 13. februara, učestvovaće 39 srpskih kompanija, najavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Na sajmu

Privredna komora Srbije (PKS).
Svoj proizvodni program na Moskovskom sajmu predstaviće srpski proizvodjači i preradjivači voća i povrća, mleka, suhomesnatih, konditorskih, pekarskih proizvoda, začina i sadnica.
"Prodekspo" je jedna od najuticajnijih medjunarodnih izložbi prehrambenih kompanija, koje žele da plasiraju proizvode ne samo na tržištu Ruske Federacije već i celokupnog prostora Zajednice Nezavisnih Država. Svake godine na ovom sajmu učestvuju više od 2.300 firmi iz gotovo 60 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije, navedeno je u saopštenju PKS.
Kompanije iz Srbije već tradicionalno učestvuju na jednoj od najuglednijih medjunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda, a ruski potrošači sve više prepoznaju kvalitet srpskih brendova. O tome govori i podatak da je u prošloj godini izvoz prehrambenih proizvoda u Rusiju premašio 307 miliona dolara.
Ove godine PKS je organizovala predstavljanje najraznovrsnijeg proizvodnog programa kompanija i očekuje se da će izložba doprineti uspostavljanju novih poslovnih aranžmana sa partnerima iz Evrope i sveta.
Na sajmu u Moskvi proizvodni program predstaviće "Fruvela" Lajkovac, "Mini Pani" Subotica, "Vino Kalem" Velika Drenova, "Geneza" Kanjiža, "Destilerija Čolić" Kragujevac, "Nektar" Bačka Palanka, "Ajtien grup" (ITN Group) Beograd, "Mondi Lameks" (Mondi Lamex) Kraljevo, "Banini" Kikinda, "Zlatiborac" Beograd, "Pionir" Subotica, "Aleva" Novi Kneževac i "Master Frigo" Beograd.
U okviru nacionalnog štanda Srbije, Pokrajinski sekretarijat za privredu Novog Sada predstaviće kompanije nosioce znaka "Najbolje iz Vojvodine" - "Vitamin" Horgoš, "Promont grup" (Promont Group), "DTD Ribarstvo", "Apatinska pivara", "IM Topola", "Repro trade", "Zdravo organik", "Žitko", "Vinarija Kovačević", "Vinarija Vinum", "Karlsberg Srbija" (Carlsberg) i "Dijamant".
Na "Prodekspo 2015" u Moskvi učestvuju i Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, kao i kompanije zainteresovane za dobijanje znaka "Najbolje iz Vojvodine" - "Džem end dželi" (Jam and Jelly) Irig, "Novosadski sajam" Novi Sad, "Sava Kovačević" Vrbas, "Frigo Žika Soko" Ruma, "Sevo" Žabalj i "Mara" Sombor.
Medju izlagačima su i Opšte Udruženje preduzetnika Opštine Arilje i kompanije "Frigo Junior", "Drenovac Yugotrade", "Nomil Promet", "Dar Produkt", "Naturfruits" i "Berry Frutico".
Nastup srpskih kompanija na Sajmu u Moskvi organizije PKS, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana