Tekst objavljen: 01.06.2016 9:31        


NLB Banka Beograd je objavila početak petog konkursa NLB Organic, u okviru kojeg će ove godine nagraditi tri najbolja projekta novčanom nagradom u ukupnom iznosu od milion i po dinara.

Milion i po za zdrave ideje

Konkurs je otvoren od 1. juna do 1. septembra, a pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju. Projekti se dostavljaju poštom, na adresu NLB Banke Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165v, sa naznakom “Konkurs za najbolje projekte organske proizvodnje i prerade hrane" ili elektronskim putem na adresu: organic@nlb.rs.

NLB Banka će autora projekta koji stručni žiri oceni najboljim nagraditi novčanim iznosom od milion dinara, dok će drugoplasiranom i trećeplasiranom projektu pripasti nagrade u iznosu od 300.000 i 200.000 dinara.

“Poljoprivreda je jedan od ključnih segmenata u poslovnim aktivnostima NLB Banke, i mi joj posvećujemo veliku pažnju. Pored proizvoda i usluga iz svoje redovne ponude, povoljnog finansiranja u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i lokalnim samoupravama, okupili smo i tim stručnjaka - savetnika za poljoprivredu, koji dobro poznaju ovu oblast, njene specifičnosti i potrebe i koji su poljoprivrednicima na raspolaganju tamo gde oni žive i rade – na polju. I u domenu našeg društveno odgovornog poslovanja, poljoprivreda zauzima značajno mesto, u onom njenom delu koji doprinosi održivom razvoju, zdravlju ljudi i očuvanju životne sredine. Zbog složenog procesa zasnivanja organske proizvodnje, pribavljanja odgovarajućih sertifikata i komplikovanog procesa proizvodnje, organskoj proizvodnji je neophodna podrška svih relevantnih institucija. Mi smo prepoznali tu potrebu, a interesovanje organskih proizvođača za naš konkurs koje raste iz godine u godinu pokazuje da smo na dobrom putu”, rekao je Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

Predsednica stručne komisije, prof. dr Snežana Oljača zahvalila se NLB Banci na prilici da bude deo projekta koji doprinosi razvoju organske proizvodnje, kao i na podršci organskim proizvođačima. Ona je istakla da organska proizvodnja predstavlja veliku šansu za Srbiju, jer u tom segmentu može da ostvari konkurentnost na tržištu, za razliku od masovne proizvodnje jeftinih proizvoda. Ona je rekla da organska proizvodnja predstavlja šansu za najranjiviju kategoriju stanovnika u ruralnim područjima – male proizvođače.

Činjenica da je organska proizvodnja bila ključna tema na ovogodišnjem Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, jednoj od najznačajnijih događaja za poljoprivredu, kao i povećanje podsticaja upravo za ove proizvođače pokazuju da u Srbiji jača svest o potencijalu koji leži u ovom segmentu.

“Pozivam sve organske proizvođače da u periodu od 1. juna do 1. septembra pošalju na konkurs svoj projekat, ideju kako bi mogli da unaprede svoju proizvodnju, a mi ćemo među njima izabrati one najbolje” naglasila je prof. dr Oljača.

Na NLB Organic konkurs, od početka njegovog organizovanja, 2012. godine, prijavilo se ukupno 169 projekata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nlb banka organska proizvodnja konkurs poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana