Tekst objavljen: 10.01.2017 14:34        


VAŠINGTON, 10. januara (Tanjug) - Optimizam među malim preduzećima u SAD je u decembru porastao najbržim tempom od 1980. godine, zbog drastičnog poboljšanja njihovih očekivanja u pogledu perspektiva ekonomije nakon održavanja predsedničkih izbora.

Mala preduzeća u SAD najoptimističnija od 1980. godine

Indeks Nacionalne federacije nezavisnih preduzeća (NFIB) je skočio u decembru za 7,4 poena, na 105,8 poena, što je najveći nivo od kraja 2004. godine, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Iako je sedam od deset komponenti u okviru indeksa evidentiralo skok u decembru, gotovo 73 odsto mesečnog napretka duguje se optimističnom stavu kompanija u pogledu izgleda za prodaju i ekonomiju.
Veći broj kompanija je, takođe, najavio povećanje investicija i nastavak zapošljavanja.

"Ovakve cifre dugo nismo videli. Mala preduzeća su spremna za prodor, a to može doneti mnogo dobrih stvari američkoj ekonomiji. Vlasnici kompanija se bolje osećaju u pogledu preuzimanja rizika i investicija", izjavila je predsednica NFIB-a, Huanita Dugan.

U istraživanju je učestvovalo 619 malih preduzeća, navodi njujorška agencija, dodajući da male kompanije čine više od 99 odsto poslodavaca u SAD.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana