Tekst objavljen: 06.02.2017 8:38        


Kako je savremeni način života sve skuplji, sve veći broj ljudi prilikom plaćanja pribegava podizanju kredita ili raznim drugim načinima za odlaganje finansijskih obaveza. To se uglavnom radi po unapred zadatim uslovima banaka.

Kupovina podeljena na željeni broj rata

Kartica na rate Addiko banke omogućava suprotno. Klijent troši u okviru odobrenog limita, a plaća na onoliko rata koliko sam odabere. Povrh svega, dovoljno je samo da o tome banku obavesti preko Addiko Kontakt centra.

Ova kartica omogućava plaćanje robe i usluga na POS uređajima, putem interneta ili podizanje gotovine na bankomatima i šalterima u zemlji i inostranstvu. Njen korisnik može da podeli transakcije na 3, 6, 9 ili 12 fiksnih mesečnih rata.

Pored toga, ova kartica omogućava i dodatne pogodnosti, kao što su povraćaj novca u visini od 1 odsto od svakog plaćanja robe i usluga u zemlji i besplatno putno osiguranje Wiener Städtische. Kartica na rate se koristi veoma jednostavno.

Posle obavljene transakcije, korisnik čuva slip i poziva Addiko Kontakt centar najkasnije do kraja meseca u kojem je obavio transakciju i nju deli na željeni broj rata. Iznos mesečne rate se uvećava za pripadajuću naknadu, čija visina zavisi od iznosa transakcije i broja rata, i plaća se pri svakoj rati. Minimalni iznos pojedinačne transakcije za podelu na rate je 2.000 dinara, a maksimalni 100.000 dinara.

Dnevni limit u standardnoj varijanti ove kartice na bankomatima iznosi 50.000 dinara, dok VIP varijanta, omogućava 250.000 dinara. Četvorodnevni limiti su, zavisno od varijante kartice, 150.000 dinara, odnosno 750.000 dinara. Korišćenjem i POS uređaja i bankomata, klijenti u standardnoj verziji dnevni limit povećavaju do 250.000 dinara, a u VIP čak do 1.250.000 dinara.

Za četvorodnevni period limiti su 750.000 dinara, odnosno 3.750.000 dinara. Primera radi, ukoliko odobreni limit iznosi 50.000 dinara, a otplaćuje se na 12 mesečnih rata, nominalna kamatna stopa na mesečnom nivou je 0 odsto, a efektivna kamatna stopa je 31,63 odsto.

Ukupan iznos koji klijent plaća tokom perioda otplate, glavnica i troškovi koji padaju na teret korisnika, iznosiće 50.000 dinara, ukoliko je potrošen celokupan iznos limita. EKS je obračunata po osnovu troškova koji padaju na teret korisnika. Osnovica za "cash back", povraćaj 1 odsto novca kojim su plaćene roba i usluge u zemlji, za limit od 50.000 dinara, iznosi 500 dinara.

Poreska osnovica je 400 i od nje se za porez odbija 80 dinara, a na račun korisnika posle 12 meseci leže uvećan za kamatu sa efektivnom stopom od 0,10 odsto, što u konačnom zbiru iznosi 420,42 dinara. Uplate se vrše na dinarski depozitni račun klijenta.

Troškovi korisnika su varijabilna mesečna članarina za karticu od 200 dinara, varijabilna naknada za otplatu na rate, tj. iznos koji se naplaćuje uz svaku ratu, od 360 dinara, menica 50 dinara, izveštaj Kreditnog biroa 246 dinara, pri čemu se poslednja dva plaćaju jednokratno.

Kartica na rate je jedna od opcija u okviru Addiko Supernova paketa tekućih računa, a sastavni je deo sveobuhvatnijeg, Addiko Cosmos paketa. Da bi dobili World MasterCard karticu, klijenti Addiko banci podnose važeću ličnu kartu, zahtev koji se popunjava u banci, a od dokaza o primanjima zaposleni podnose potvrdu o zaposlenju i administrativnu zabranu, a penzioneri penzione čekove za poslednja 3 kalendarska meseca.

U slučaju gubitka ili krađe kartice, potrebno je pozvati broj 011/222 7 444, na kom se 24 sata dnevno može dobiti pomoć. Više informacija možete dobiti preko Addiko Kontakt centra, pozivom na besplatan broj telefona 0800 303 303, svakog radnog dana od 08 do 19 časova i subotom od 09 do 14 časova. Na istom broju je moguće i zakazati sastanak u najbližoj ekspozituri Addiko banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
MasterCard kartica cash back pos uređaji Addiko banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana