Tekst objavljen: 14.04.2017 11:12        


CIRIH, 14. aprila (Tanjug) - Švajcarska banka Kredi Svis (Credit Suiše) smanjila je bonuse top menadžmentu za 40 odsto, nakon što su akcionari kritikovali planiranu isplatu 78 miliona franaka čelnicima Upravnog odbora, uprkos tome što je banka u velikim gubicima. "Odluka je doneta, nakon što su akcionari izrazili sumnju povodom planirane isplate", navodi se u kratkom saopštenju banke, a prenosi agencija Rojters.

Kredi Svis srezao bonuse rukovodstva za 40 odsto

Generalni direktor Kredi Svisa Tiđen Tijam je trebalo da dobije platu i bonuse u iznosu od gotovo 12 miliona franaka, što bi ga, kako navodi Rojters, učinilo jednim od najplaćenijih bankara u Evropi, uprkos više milijardi dolara velikim gubicima koje je banka uknjižila prošle godine.

Britanski javni servis Bi-Bi-Si je ranije danas izvestio da su generalni direktor i Upravni odbor Kredi Svisa, na godišnjem zasedanju, ponudili da svoje bonuse smanje za 40 procenata i da se plate čitavog Upravnog odbora zadrže na nivou na kom su bile 2015. i 2016. godine.

Ovakav potez je usledio nakon pritiska švajcarskih zakonodavaca i akcionara banke, koji zahtevaju da se reši problem prekomernih zarada rukovodstva banke, koja je dve uzastopne godine u gubicima, navodi Bi-Bi-Si.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana