Tekst objavljen: 19.01.2017 8:28        


BEOGRAD/ZAGREB, 19. januara (Tanjug) - Kongres preduzetnica jugoistočne Evrope (JIE) okupiće 8. marta u Zagrebu više od 800 poslovnih žena iz regiona, saopštio je danas Virtualni ženski preduzetnički centar iz Zagreba, koji organizuje taj skup u saradnji i uz podršku Privredne komore Srbije.

Kongres preduzetnica jugoistočne Evrope 8. marta

Manifestacija, na kojoj će učestvovati preduzetnice iz Bugarske, Rumunije, Kosova, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske, predstavlja najveće okupljanje poslovnih žena u ovom delu kontinenta od kada postoji tržišna ekonomija, navodi se u saopštenju.

Kongres će, kako poručuju organizatori, biti platforma osiguranja razmene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže preduzetnica, kako bi im pristup i opstajanje na tržištu država iz kojih dolaze, ali i u regionu, bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspeha što izvesniji.

Povodom održavanja Kongresa preduzetnica, u Privrednoj komori Srbije će u utorak, 24. januara, biti održana konferencija za novinare na kojoj će o tom skupu govoriti Branislava Simanić, sekretar Sektora za preduzetništvo PKS i Sanela Dropulić, idejna začetnica i voditeljica Virtualnog ženskog preduzetničkog centra iz Zagreba.

Kako najavljuju iz PKS, novinarima će se obratiti i Dragana Jovanović, preduzetnica iz Beograda, trener antistresnih programa za preduzetnice i menadžerke koja otvara radni deo Kongresa u Zagrebu, kao i nekoliko hrvatskih i srpskih preduzetnica i preduzetnika.

Iako žensko preduzetništvo nije tradicionalno ukorenjeno u ekonomije država JIE, ono je postalo jedan od najznačajnijih pokretača ekonomija država iz tog regiona.

Poslednjih godina sve više žena pokreće, na krilima kvalitetnih startapova, svoja preduzeća koja često prerastaju u srednje velika preduzeća sa do 50 zaposlenih, a u pojedinim ekonomijama u regionu žensko preduzetništvo već zauzima više od 20 odsto ukupnih ekonomskih aktivnosti, navode organizatori Kongresa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana