Tekst objavljen: 10.01.2017 13:45        


HONGKONG, 10. januara (Tanjug) - Kineski proizvođač telekomunikacione opreme ZTE, koji je suočen sa trgovinskim sankcijama SAD, ukida oko 3.000 radnih mesta, od čega petinu u posrnulom poslovanju sa mobilnim telefonima u Kini, saopštili su danas neimenovani izvori iz te kompanije. 

Kineski gigant ZTE otpušta 3000 radnika

ZTE-ovo globalno poslovanje za proizvodnju mobilnih telefona će ukinuti 600 radnih mesta ili 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih, a najveći deo rezova biće realizovan u Kini, gde gubi tržišni udeo, javlja agencija Rojters.

Menadžer ZTE-a u jednom od međunarodnih ogranaka kompanije kaže da mu je naloženo da otpusti 10 odsto zaposlenih do kraja januara.

"Takođe su mi data imena ljudi koji moraju otići, jer su pokušali da apliciraju za posao kod rivala, Huaveja, i zbog toga su označeni kao ''nestabilni faktori''", izjavio je menadžer, tražeći da ostane anoniman.
ZTE je jedini kineski prodavac smartfona sa značajnim 10-procentnim udelom na tržištu SAD, navodi Rojters.

Američko ministarstvo trgovine je u martu prošle godine uvelo zabranu na izvoz proizvoda američkih kompanija kineskom ZTE, pošto je ta kompanija navodno prekršila sankcije Vašingtona protiv Irana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana