Tekst objavljen: 23.02.2017 8:57        


BEOGRAD, 23. februara, (Tanjug) - Privredna komora Srbije organizovaće 1. marta edukativni seminar koji će pomoći firmama iz Srbije da se bolje upoznaju sa mogućnostima saradnje i prednostima učešća u sistemu javnih nabavki Ujedinjenih nacija. 

Javne nabavke UN biće dostupnije kompanijama u Srbiji

Mali broj kompanija iz Srbije učestvuje u sistemu javnih nabavki UN, iako su mogućnosti velike, a uslovi za učestvovanje nisu previše komplikovani, pa je ovaj seminar jedan od načina da se firme edukuju.

Poslovni aranžmani potpisuju se na period do tri godine i veoma su profitabilni, a u fokusu su prehrambena industrija, elektro uređaji, prodaja sanitarne opreme, HTZ oprema, proizvodnja šlemova, zaštitnih prsluka, obuće i odeće, telekomunikaciona oprema, logistika (najam distributivnih centara) i obezbeđenje.

Jedan od najprofitabilnijih poslova u sistemu nabavki UN je zakup vazduhoplova, kao i helikoptera za misije UN, za koje UN godišnje izdvaja preko 550 miliona dolara.

Ujedinjene nacije godišnje nabave iz čitavog sveta robe i usluga u vrednosti od oko 70 milijardi dolara, a na prvom mestu nalaze se Ujedinjeni Arapski Emirati sa prihodom od preko 600 miliona dolara, i Danska i Panama koji realizuju prihode veće od 100 miliona dolara.

Učešće na seminaru je besplatno, a prijave su do 28. februara na e-mail: marica.vidanovic@pks.rs .
Seminar se organizuje uz podršku Stalne misije Srbije pri UN u Njujorku i odeljenja javnih nabavki UN (UN Procurment Division), radni jezik je engleski uz obezbeđeno simultano prevođenje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana