Tekst objavljen: 21.02.2015 11:53        


BEOGRAD, 6. februara (Tanjug) - Izmene Zakona o turizmu uskladjene su sa evropskim direktivama i doprineće većoj zaštiti potrošača i jačanju sigurnosti turista, ocenila je danas pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Renata Pindžo. Javna rasprava o zakonskim rešnjima je u toku, biće završena 26. februara, a na proleće se očekuje usvajanje u parlamentu, rekla je Pindžo za Tanjug.

Izmene Zakona o turizmu doprineće zaštiti potrošača

BEOGRAD, 6. februara (Tanjug) - Izmene Zakona o turizmu uskladjene su sa evropskim direktivama i doprineće većoj zaštiti potrošača i jačanju sigurnosti turista, ocenila je danas pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Renata Pindžo.
Javna rasprava o zakonskim rešnjima je u toku, biće završena 26. februara, a na proleće se očekuje usvajanje u parlamentu, rekla je Pindžo za Tanjug.
Ona je naglasila da će izmenama zakona biti uvedena registracija posrednika u putovanju, kao i obaveza uvodjenja predstavnika na destinaciji.
"Uskladili smo odredjene odredbe sa Zakonom o prekršajima, kako bi borba protiv sive ekonomije bila efikasnija i uspešnija", napomenula je Pindžo.
U saradnji sa lokalnim samoupravama, kako dodaje, došlo se do rešenja da se njihovi inpekcijski organi zajedno sa republičkom turističkom inspekcijom, uključe u suzbijanje sive ekonomije.
Prema njenim rečima, izmenama zakona uvodi se i destinacijska menadžment organizacija po modelu javno-privatnog partnerstva, turistički klasteri, a državi je ostavljena mogućnost da u narednom periodu, po ugledu na ostale zemlje u okruženju, uvede sistem podsticaja za organizovana turistička putovanja, što će doprineti unapredjenju domaćeg turističkog prometa.
Pindžo je navela da je za 10. februar zakazan okrugli sto u Privrednoj komori Srbije, kao deo javne rasprave o izmenama Zakona o turizmu, na koji su pozvane sve zainteresovane strane, kako bi dali svoje predloge i sugestije u cilju unapredjenja turističke privrede.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana