Tekst objavljen: 21.02.2015 11:53        


NJUJORK, 6. februara (Tanjug) - Američki guru za tržišta u razvoju, Mark Mobijus, podržava plan Grčke o restrukturiranju duga, koji je izazvao mnoga osporavanja, ocenjujući da su dugoročne investicione perspektive Grčke dobre, naročito u bankarskom sektoru. Mobijus je, kao izvršni direktor fonda "TempltonĆ, podržao nastojanja nove grčke vlade da od evropskih poverilaca izdejstvuje otpis ogromnog nacionalnog duga, nazivajući takav po

Investitor Mobijus: Grčki plan restrukture duga dobar

NJUJORK, 6. februara (Tanjug) - Američki guru za tržišta u razvoju, Mark Mobijus, podržava plan Grčke o restrukturiranju duga, koji je izazvao mnoga osporavanja, ocenjujući da su dugoročne investicione perspektive Grčke dobre, naročito u bankarskom sektoru.
Mobijus je, kao izvršni direktor fonda "TempltonĆ, podržao nastojanja nove grčke vlade da od evropskih poverilaca izdejstvuje otpis ogromnog nacionalnog duga, nazivajući takav potez vlade "pravim putem", uz predvidjanje da će posledice pregovora izmedju Grčke i kreditora biti minimalne po globalna tržišta.
"Ono što je potrebno, prema našemu mišljenju, jeste više investicija i jedan put ka oporavku. Kako bi to postigla, akcenat nove grčke vlade je na smanjenju tereta koje osećaju obični gradjani - i verujemo da je to pravi put", izjavio je Mobijus za američku televizijsku stanicu "Si-En-Bi-Si".
"Verujemo da su dugoročne investicione perspektive Grčke dobre. A prema našem istraživanju, grčke akcije nisu precenjene, iako postoje značajne razlike u procenama. Grčke banke su za nas prilično atraktivne, ako pretpostavimo dugoročni oporavak grčke privrede", izjavio je Mobijus.
Prema njegovim rečima, za Grčku će 28. februar biti prekretnica, jer je to dan kada ističe medjunarodni paket pomoći toj zemlji.
"Ostaje da se vidi da li Grčka može da pregovara o produženju programa ili o nekim drugim merama za izbegavanje bankrota", zaključio je Mobijus.
Ovaj investicioni menadžer, poznat po investicionom fondu za tržišta u razvoju "teškom" 3,3 milijarde dolara, kaže da aktuelna dešavanja nisu uticala na promenu njegove investicione strategije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana