Tekst objavljen: 19.01.2017 8:28        


ZAGREB, 19. januara (Tanjug) - Hrvatska Vlada je danas odlučila da osnuje Savet za pregovore s Molom o mogućem otkupu deonica koje ta mađarska kompanija drži u Ini, a predsednik saveta će biti premijer Andrej Plenković.

Hrvatska vlada osnovala Savet za otkup deonica Ine

Pored Plenkovića, Savet će činiti potpredsednik vlade i ministar spoljnih i evropskih poslova Davor Ivo Štir, te ministri zaštite okoline i energetike Slaven Dobrović, upravljanja državnom imovinom Goran Marić, pravosuđa Ante Šprlje, finansija Zdravko Marić, rada i penzijskog sistema Tomislav Ćorić, kao i državni sekretar u Ministarstvu zaštite okoline i energetike Ante Čikotić.

Kako prenosi Polsovni dnevnik, Savet će davati smernice, preduzimati mere i aktivnosti i predlagati vladi donošenje odluka koje se odnose na pripremu, sprovođenje i finansiranje postupka mogućeg otkupa deonica Ine koje drži Mol.

"Mi ćemo kao Savet razmotriti sve opcije i izabrati onu koja bude najbolja, najučinkovitija, najrealnija, a naravno imajući na umu da ne želimo da ovakva transakcija generiše novi javni dug", izjavio je Plenković.

Dodao je da će kao predsednik Saveta imati mogućnost da poziva i druge ljude da učestvuju u radu tog tela, i da na osnovu ove odluke vlada može formirati i posebne komisije za stručnu podršku radu saveta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana