Tekst objavljen: 10.01.2017 9:10        


ZAGREB, 10. januara (Tanjug) - Grupa stranih investitora pronašla je lokaciju u Hrvatskoj, na području Vrgoračke krajine, gde planira izgradnju vazdušne luke veće od aerodroma u Splitu i Dubrovniku, piše Jutarnji list.

Gradi se najveći međunarodni aerodrom u Hrvatskoj

Grupa investitora sa područja Evrope i šire, navodi se u tekstu, posetila je pre nekoliko meseci Vrgorac u tajnosti, tražeći na potezu od Dubrovnika do Splita odgovarajuće mikrolokacije za izgradnju međunarodne vazdušne luke.

"Paralelno su proveravali i prostorne planove gradova i opština kako bi znali je li na kojem području moguće realizovati planiranu investiciju, koja bi bila veća od splitske i dubrovačke zračne luke".

Odgovarajuću lokaciju su, kako se dodaje, pronašli tokom vožnje autoputem na području Vrgoračke krajine, a reč je o zemlji na potezu od sela Dragljana, Kozice pa do Raščana.

Mesto se nalazi južno od autoputa i pored Parka prirode Biokovo, a njena prednost je što je reč o kotlini koja je već sada po zaravnjenosti i preglednosti terena pogodna za ovaj projekt.

"Već za vreme njihove prve posete, zajedno su otišli do lokacije, a nakon samo deset dana investitori su ponovno došli da izvide teren, ovaj put sa pojačanjem ekipom geodeta", navodi se u tekstu.

Geodeti su pročešljali teren, a vreme nisu gubili pa su u vrgoračkom katastru odmah proverili i imovinsko-pravno stanje tog područja, za koje Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca, tvrdi da je u potpunosti državno vlasništvo.

Da su investitori ozbiljno zainteresovani, dokazuje i treći dolazak u Vrgorac, ponovno sa ekipom stručnjaka  ovaj put još brojnijom, piše Jutarnji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana