Tekst objavljen: 14.04.2017 11:12        


TOKIO/PEKING, 14. aprila (Tanjug) - Glavni indeks Tokijske berze, Nikei, pao je danas na najniži nivo od početka ove godine, jer geopolitički rizici rastu, nakon što su SAD bacile najveću nenuklearnu bombu na Avganistan. Indeks Nikei 225 je pao 0,49 odsto ili 91,21 poen, da bi završio trgovanje na 18.335,63 poena, prenosi agencija Frans pres.

Glavni indeks Tokijske berze na najnišem nivou u 2017.

To je prouzrokovalo nedeljni pad vrednosti tog indeksa od 1,76 odsto.
Drugi azijski indeksi su se takođe povukli, pri čemu je južnokorejski Kospi pao za 0,64 odsto, a Šangajski kompozitni za 1,06 odsto.

Azijske berze su stupile u negativnu teritoriju posle gubitaka zabeleženih na Volstritu, koji su usledili nakon što je Pentagon objavio da je bacio najveću nenuklearnu bombu na kompleks ekstremista Islamske države.

Američki predsednik Donald Tramp je ovu misiju nazvao "izuzetno uspešnom", ali je njegov komentar povećao zabrinutost među investitorima, koji već prezaju od rizika zbog situacije u Siriji i u Severnoj Koreji.
"To samo stvara više neizvesnosti među ljudima", izjavio je trgovac američke kompanije "Nort koast aset menadžment" Frenk Ingara za "Blumberg njuz".

Tržišta u Hong Kongu, Singapuru, Sidneju i Mumbaju su danas zatvorena zbog praznika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana