Tekst objavljen: 19.01.2017 8:28        


BEOGRAD, 19. januara (Tanjug) - U Centralnu evidenciju privremenih ograničenja prava lica registrovanih u Agenciji za privredne registre (APR), uneti su podaci za 58.993 domaća i strana pravna i fizička lica, koji su preuzeti iz Prinudne naplate Narodne banke Srbije, saopštila je danas agencija. 

Evidencija Prinudne naplate NBS upisana u APR

U evidenciju koja se od 1. juna prošle godine vodi u APR-u upisana je 51 aktivna mera krivične evidencije, kao i ukupno 276.310 mera ograničenja, precizirano je u saopštenju.

Mere ograničenja odnose se na zabrane ili ograničenja obavljanja delatnosti ili poslova, zabrane raspolaganja novčanim sredstvima, zabrane vršenja dužnosti ili poziva odgovornom licu u pravnom licu ili preduzetniku...

Ova vrsta podataka će se i ubuduće redovno preuzimati putem veb servisa uspostavljenog između APR i NBS i unositi u bazu Centralne evidencije privremenih ograničenja.

Uz pomoć jedinstvenog informacionog sistema, po službenoj dužnosti, prikupljaće se podaci o merama poreskih i inspekcijskih organa, sudskim presudama i rešenjima ministarstava i ostalih organa o oduzimanju ovlašćenja, licenci, dozvola, odobrenja, koncesija i subvencija fizičkim i pravnim licima.

Cilj je formiranje objedinjene ažurne i javne elektronske evidencije na osnovu koje će treća lica moći da steknu potpuniju sliku o poslovnoj pouzdanosti privrednih društava i lica koja upravljaju u tim društvima, kao i fizičkih lica koja obavljaju privrednu delatnost ili raspolažu novčanim sredstvima kompanija i preduzetničkih radnji.

Uspostavljanje Centralne evidencije omogućeno je na osnovu Sporazuma koji je Ministarstvo spoljnih poslova Norveške potpisalo sa Vladom Srbije 2013, a cilj projekta je podrška reformi državne uprave, jačanje vladavine prava i konkurentnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana