Tekst objavljen: 23.01.2017 8:57        


EPS će obeštetiti sve građane koji su dobili nerealno visoke račune za struju, izjavio je v.d. direktor tog preduzeća Milorad Grčić i poručio da je pokrenuta istraga i da će odgovorni biti smenjeni već naredne nedelje.

EPS: Obeštetićemo građane, a odgovorne smeniti

Grčić se izvinio građanima koji su dobili visoke račune, navodeći da u određenim delovima Srbije, odnosno na teritorijama određenih elektrodistribucija postoji greška u ispostavljenim računima.

"Želim da uputim izvinjenje svim građanima Republike Srbije, odnosno svim korisnicima EPS-ovih usluga, jer je evidentno da u određenim delovima Srbije, na teritorijama određenih elektrodistribucija postoji greška u čitanju brojila i zbog toga greška u ispostavljenim računima. Mi ćemo sve ispitati vrlo precizno. Pod nadzorom EPS-a biće očitana potrošnja za januara, od 1. februara i ispravićemo svaki račun tako da nijedan građanin, nijedan korisnik neće biti oštećen", rekao je Grčić.

On je rekao da je problema najviše bilo u Beogradu i Nišu, dok u Vojvodini nije bilo grešaka.

"Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgovorni će biti smenjeni. Imaćete imena već za nekoliko dana", rekao je Grčić u izjavi novinarima.

Kako je objasnio, pri sledećem čitanju, 1. februara, greške će biti ispravljene.

"Građani koji smatraju da su oštećeni ili da imaju nerealno veći račun, a sve kao posledicu neočitavanja brojila, mogu da reklamiraju račun, a mi ćemo sve ispitati i vrlo precizno pod našim nadzorom 1. februara biće očitana potrošnja za januar i ispravićemo svaki račun. Niko neće biti oštećen", naglasio je Grčić.

On se izvinio i javnosti zbog nedovoljno preciznog informisanja EPS grupe, za šta je kao razlog naveo nedovoljne ili netačne informacije koje su stizale iz elektrodistribucija.

Podsetivši da je jutros imao sastanak sa predsednikom vlade, Grčić je rekao da je premijeru preneo šta se desilo u pojedinim elektrodistribucijama.

"Žao mi je, jer je premijer ljut na EPS zbog ovog događaja. Međutim, poptuno legitimno je ljut, bez obzira što je EPS prošle godine vredno radio, što ima odlične rezultate i što je iznad očekivanja održan nivo spremnosti kompletnog elektrosistema", istakao je Grčić.
Za to su, dodao je, najzaslužniji operativci EPS-a na terenu.

Grčić je dodao da je, prema statistici, potrošnja električne energije zimi povećana u proseku za 22 odsto, ali da to nije razlog previsokih računa.

"Uvećana potrošnja postoji, ali imamo problem u Nišu i Beogradu. Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgovorni će biti smenjeni", ponovio je Grčić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Srdjan 23.01.2017 9:08

    Kako da ne da u Vojvodin i nije bilo problema,licno mi je racun veci za 40 posto....

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ispravka računa računi za struju građani Srbije Elektroprivreda Srbije (EPS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana