Tekst objavljen: 23.03.2017 13:06        


Privredna komora Srbije i Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije predstaviće sutra konkurs za dodelu subvencija i donacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2017. godini. Takođe, biće predstavljen i konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u 2017. godini, saopštila je PKS.

Dodela subvencija i kredita za razvoj turizma u 2017.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju ''destinacijske'' menadžment organizacije, privredna društva i ostale institucije čiji je osnivač vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koje nisu indirektni korisnici budžeta.

Bespovratna sredstva mogu da koriste i pravna lica u kojima je Republika Srbija većinski vlasnik, pravna lica koja upravljaju turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture (ugostiteljski objekti, galerije, izložbeni, kongresni i zabavni objekti...), jedinice lokalne samouprave, lokalne turističke organizacije, kao i nevladine organizacije za realizaciju projekta razvoja turizma.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju privredna društva registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, preduzetnici koji su registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti turizma i poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bespovratna sredstva PKS turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana