Tekst objavljen: 27.03.2017 10:59        


ZAGREB, 27. marta (Tanjug) - Dobavljači Agrokora očekuju u kratkom roku jasan plan servisiranja dugova prema njima, i jasan stav poverilaca o tome kakav prioritet daju dobavljačima u naplati, saznaje agencija Hina neslužbeno od jednog od dobavljača koji je bio na današnjem sastanku s predstavnicima koncerna. 

Dobavljači dali rok Agrokoru za plan servisiranja duga

Kako je kazao, dobavljači očekuju u kratkom roku, maksimalno tri do pet dana, jasan i transparentan plan servisiranja duga prema dobavljačima, kao i jasan stav finansijskih poverilaca kakav prioritet daju dobavljačima i kako planiraju da finansijski stabilizuju koncern.

Predsednik koncerna Agrokor, Ivica Todorić, sastao se danas s predstavnicima oko 30 dobavljača koje je informisao o trenutnim aktivnostima i daljim planovima u procesu stabilizacije koncerna, izvestili su iz Agrokora po završetku sastanka održanog u upravnoj zgradi Konzuma u Zagrebu.

"Predsednik koncerna upoznao je učesnike sa stanjem u koncernu i planovima za nastavak poslovanja. Tom prigodom zahvalio je prisutnima i svim ostalim dobavljačima, njih oko 6.000, koji su u proteklom periodu u obostranoj saradnji davali snažnu podršku Agrokor koncernu", piše u saopštenju.
Navodi se i da je "na sastanku izražen stav da je najveći teret stabilizacije Agrokora podnela sama kompanija, a odmah iza nje upravo njeni dobavljači".

"Potvrđeno je i da će se menadžment kompanije u potpunosti založiti da rokovi plaćanja budu u skladu s onim ugovorenima. Vezano uz proces restrukturiranja Agrokor koncerna, a kojem su dobavljači dali značajan doprinos, učiniće se sve na zaštiti njihove izloženosti prema koncernu", prema saopštenju Agrokora.

Dalje se dodaje da je "potvrđen obostrani interes za nastavak poslovne saradnje s ciljem zajedničkog rasta".

"Dobavljači su danas istakli da je Agrokor jedan od njihovih najznačajnih partnera, te su spremni da i dalje daju snažnu podršku u restrukturiranju kompanije, ali isto tako očekuju da će se u tom procesu maksimalno štititi njihovi interesi", piše u izjavi Agokora, uz zaključak da je dogovoreno da koncern i njegovi dobavljači "nastave da održavaju redovnu međusobnu komunikaciju".

Saopštenje je, kakp precizira Hina, objavljeno nakon 45-minutnog sastanka, na kom su okupili predstavnici Agrokora i nekih od najvećih hrvatskih kompanija, poput Podravke, Vindije, Dukata, Kraša, Franka, i druge, a posle kojeg nije bilo izjava za medije.

Poslednji javno dostupni podaci o poslovanju Agrokora pokazuju da su potraživanja dobavljača prema Agrokoru krajem septembra prošle godine iznosila više od 16 milijardi kuna (2,15 milijardi evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana