Tekst objavljen: 23.02.2017 8:19        


MOSKVA, 23. februara (Tanjug) - Nemački proizvođač vozila Dajmler investiraće 15 milijardi rubalja (oko 250 miliona dolara) u fabriku za sklapanje automobila u ruskom Moskovskom regionu, saopštilo je rusko Ministarstvo industrije i trgovine (Minpromtorg). Fabrika će proizvoditi putnička vozila premijum klase, a biće završena do 2019. godine, prenosi Raša tudej.

Dajmler investira u Rusiju, otvara 1.000 radnih mesta

"Prema ugovoru, Dajmler jamči ulaganje od najmanje 15 milijardi rubalja u taj projekat. Sporazum o investiciji je potpisan na devet godina. Otvaranje je planirano za 2019, a proizvodni kapaciteti će biti preko 20.000 automobila godišnje. Ovaj projekat će otvoriti više od hiljadu novih radnih mesta", navodi se u saopštenju Minpromtorga.

Ministarstvo je dodalo da će Rusija sa svoje strane obezbediti državnu podršku ovom projektu i da će ponuditi povoljno poresko okruženje.

Fabriku će izgraditi novoosnovana kompanija Mercedes-Benz Manufacturing RUS (MBMR).

"Rusija je strateški važna i ubrzano razvija tržište za Mercedes-Benc", rekao je član uprave nemačke kompanije Markus Šefer. On je dodao da će lokalizovana proizvodnja (zavarivanje, farbanje, montaža i logistika) doprineti jačanju konkuretnosti nemačke firme na svetskom tržištu.

Sporazum o izgradnji postrojenja potpisan je tokom ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu 2016. Gradnja će početi sledeće godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana