Tekst objavljen: 13.04.2017 11:07        


NJUJORK, 13. aprila (Tanjug) - Prestižni američki časopis o putovanjima "Konde Nast Traveler" uvrstio je Beograd na listu 14 uzbudljivih svetskih destinacija koje bi trebalo otkriti u 2017. godini.

CN Traveler:Beograd prva destinacija koju treba otkriti

To su mesta na koja sada idu najveći avanturisti, piše na sajtu časopisa, pozivajući čitaoce da ih poste "pre nego što svi ostali stignu", prenosi B92.

"Beograd je užurban balkanski grad, poznat po bogatom noćnom životu (na, neizbežnim, splavovima), ali i po živoj umetničkoj i dizajnerskoj sceni u usponu", stoji u tekstu u kojem se, u tom kontekstu, posebno pominje Savamala i Čumićevo sokače, odnosno Belgrade Design District.

U članku stoji da i pored toga što zatvoreni Muzej savremene umetenost "još uvek skuplja prašinu", u gradu postoji mnogo galerija i muzeja u kojima se može videti umetnost.

"CN Traveler" čitaocima preporučuje da, u trenutku odmora prošetaju Beogradskom tvrđavom koja se prostire iznad ušća Save u Dunav, gde će "u gradu koji samouvereno gleda napred, moći da sagledate njegovu dugu i istrajnu istoriju".

Kompletna lista preporuka sadrži 14 gradova i destinacija, među kojima je i crnogorska obala. Preostalih 13 mesta na listi zauzimaju: Dakar (Senegal), Baku (Azerbejdžan), Stepancminda na Kavkazu (Gruzija), Panama Siti (Panama), Manila (Filipini), Teheran (Iran), Montevideo (Urugvaj), Crnogorsko primorje (Crna Gora), Ulanbator (Mongolija), Farska Ostrva, Rangun (Mjanmar), Čenaj i Pondišeri (Indija) i Nosi Mangabe (Madagaskar).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana