Tekst objavljen: 10.11.2016 14:20        


Cene nafte su danas živnule, samo dan nakon što je pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD značajno oborila cene "crnog zlata", javlja njujorška agencija "Blumberg".

Cena nafte "živnula", posle pada zbog Trampa

Cena naftnih fjučersa u NJujorku porasla je iznad 45 dolara za barel, usled oporavka većine sirovina, od metala do žitarica.

Američka "laka" nafta WTI za isporuku u decembru porasla je za čak 36 centi na 45,63 dolara po barelu na robnoj berzi u Njujorku, dok je u Londonu rano jutros iznosila 45,55 dolara za barel. WTI nafta je juče zaključena u plusu od 0,6 odsto, posle pada od 4,3 odsto.

Severnomorska nafta "brent" za januarske isporuke ojačala je za čak 56 centi, na 46,92 dolara po barelu na ICE evropskoj berzi fjučersa sa sedištem u Londonu. Cena "brenta" je juče porasla za 32 centa, na 46,36 dolara za barel.

Američke zalihe nafte su prošle nedelje porasle za 2,43 miliona barela, na 485 miliona, prema juče objavljenom izveštaju američke Administracije za energetske informacije.

Naredni test za naftno tržište će biti potencijalno finalizovanje dogovora o ograničavanju proizvodnje nafte na sastanku Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) 30. novembra, navodi njujorška agencija.

Kako je nedavno izvestila iranska novinska agencija Šana, iranski ministar za naftu Bidžan Namdar Zanganeh je optimističan povodom postizanja dogovora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
oporavak nafte cena nafte laka nafta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana