Tekst objavljen: 07.04.2017 14:42        


Ministarstvo privrede Republike Srbije izabralo je ProCredit banku za svog partnera u ovogodišnjem Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme, u okviru kog će država podržati domaće privrednike bespovratnim pozajmicama u iznosu od 567 miliona dinara.

Bespovratne pozajmice države  preko ProCredit banke

Kao i prethodnih godina, ovim programom je predviđeno da za planiranu nabavku proizvodne opreme mala preduzeća obezbede pet odsto sredstava, da iz budžeta Republike Srbije bespovratno dobiju 25 odsto neophodnih sredstava, a da ostalih 70 odsto investicije finansiraju povoljnim kreditom ProCredit banke.

Sredstva iz ovog programa koristiće se isključivo za investicije u nabavku nove proizvodne opreme i mašina, kupovinu transportnih sredstava koja su uključena u proizvodnju, kao i za investicije u nabavku novih delova, specijalizovanih alata za mašine i drugih kapitalnih dobara. ProCredit banka je izabrana za ovogodišnjeg partnera Ministarstva privrede, jer je na konkursu resornog ministarstva ponudila najpovoljnije uslove za sva preduzeća u Srbiji koja budu zainteresovana za bespovratne pozajmice države.

- Podrška domaćim privrednicima u njihovom razvoju i unapređenju proizvodnje je ono čime se ProCredit banka uspešno bavi više od 16 godina. Ovo sada je samo još jedan program podrške, koji je organizovala država Srbija, a u kom će naša banka aktivno učestvovati i svim privrednicima omogućiti da što povoljnije i jednostavnije dođu do sredstava koja su im neophodna kako bi svoju proizvodnju modernizovali i poboljšali. Tokom prethodnih godina, ProCredit banka je uvek bila najuspešnija domaća banka u realizaciji državnih programa podrške i očekujemo da će tako biti i ovoga puta – istakao je Ivan Smiljković, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

Osim veoma povoljnih kamatnih stopa, velika specifičnost ovog programa je i obezbeđenje koje će privrednicima biti potrebno kako bi dobili povoljnu pozajmicu ProCredit banke. Naime, ovim programom je predviđeno da sredstvo obezbeđenje bude sam predmet nabavke, što će mnogim malim preduzećima omogućiti da pod znatno jednostavnijim uslovima modernizuju svoju proizvodnju.

- Interesovanje privrednika za ovim programom je izuzetno veliko i mi već imamo puno partnera koji čekaju konkurs Ministarstva privrede, kako bi rezervisali sredstva za svoju investiciju. Iz tog razloga, pozivamo sva zainteresovana mala preduzeća u Srbiji da nam se što pre jave, kako bi im omogućili da dođu do bespovratnih pozajmnica države i da novu proizvodnu opremu nabave pod tržišno najpovoljnijim uslovima – zaključio je Smiljković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
država kredit za mala i srednja preduzeća ProCredit Bank bespovratne pozajmice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana