Tekst objavljen: 21.02.2015 2:50        


SIMFEROPOLJ, 6. februara (Tanjug) - Najveća američka internet prodavnica Amazon upozorila je klijente na Krimu da uklone naloge do 13. februara. U dopisu poslatom korisnicima navodi se da ako nalozi ne budu zatvoreni dobrovoljno, kompanija će ih ukloniti prinudno.

Amazon prestaje da radi na Krimu

SIMFEROPOLJ, 6. februara (Tanjug) - Najveća američka internet prodavnica Amazon upozorila je klijente na Krimu da uklone naloge do 13. februara.
U dopisu poslatom korisnicima navodi se da ako nalozi ne budu zatvoreni dobrovoljno, kompanija će ih ukloniti prinudno.
"Vaš nalog AWS (Amazon Web Services) je registrovan na adresi u regionu Krima. Zbog ekonomskih sankcija koje su nedavno uvele SAD, a koje zabranjuju izvoz ili pružanje usluga na Krimu, dužni ste da uklonite sve resurse iz AWS i zatvorite svoj račun AWS do 12 časova po pacifičkom vremenu u petak, 13. februara 2015. godine", navodi se u dopisu kompanije u koji je agencija Tas imala uvid.
Od početka februara Gugl je takodje ograničio pružanje svojih usluga za stanovnike Krima. Konkretno, mnogi korisnici sada nemaju mogućnost da ažuriraju programe iz prodavnice aplikacija. Pri tome, ranije instalirane programe, poštu i druge guglove internet servise korisnici na Krimu ipak mogu da koriste bez ograničenja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana