Tekst objavljen: 29.03.2017 13:38        


Evropski investicioni fond (EIF) i Banca Intesa AD Beograd potpisali su prvi ugovor u Srbiji u okviru COSME programa Evropske komisije za mala i srednja preduzeća na svečanosti održanoj danas u Beogradu.

60 mil evra podrške za 3.000 malih i srednjih preduzeća

Zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske komisije, EIF je obezbedio direktnu garanciju koja će omogućiti Banca Intesa da u naredne dve godine podrži 3.000 malih i srednjih preduzeća u Srbiji sa 60 miliona evra kredita pod povoljnim uslovima – sa dužim rokom otplate i bez hipoteke kao sredstva obezbeđenja.

COSME je program Evropske unije za konkurentnost preduzetnika i malih i srednjih preduzeća sa ukupnim budžetom od 2,3 milijarde evra u periodu od 2014. do 2020. godine. Najmanje 60% programa biće opredeljeno za lakši pristup izvorima finansiranja za mala i srednja preduzeća u Evropi, uz dva finansijska instrumenta.

COSME instrument za kreditne garancije obezbeđuje garancije i kontra-garancije finansijskim institucijama kako bi mogle da obezbede više finansiranja putem kredita i lizinga za mala i srednja preduzeća. COSME program putem instrumenta rizičnog kapitala za rast ulaže u investicione fondove koji će pružiti rizični kapital preduzećima, posebno u fazama rasta i razvoja poslovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    vesna 17.07.2017 21:50

    kako doci do takvog kredita

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana