Tekst objavljen: 12.01.2017 14:45        


Zagrebački aerodrom prošle godine ostvario je rast prometa za sedam odsto, a sličan se trend očekuje i u 2017, čemu će doprineti i preseljenje na novi putnički terminal od marta ove godine, izvestili su iz ove kompanije.

Zagrebački aerodrom povećao promet 7% u prošloj godini

Aerodrom Zagreb tako beleži rast prometa tri godine zaredom, zabeleživši kumulativno povećanje prometa veće od 20 procenata.

Analizirajući promet tokom 2016, iz kompanije ističu da je sredinom juna s letovima iz Zagreba započela kompanija Air Transat, što je bilo od posebnog značaja za Aerodrom Zagreb s obzirom da je Air Transat leteo na prekookeanskoj liniji za Toronto, učinivši Zagreb jedinim gradom u ovom delu Evrope koji je direktno povezan s najvećom kanadskom metropolom.

Iz kompanije navode da se na ovu vazdušnu luku vratio i Czech Airlines, nakon četiri godine pauze. Optimizam za ovogodišnje rezultate na Aerodromu, uz ostalo, budi i činjenica što Czech Airlines i Air Transat za 2017. na navedenim linijama za Zagreb planiraju dvostruko veći broj rotacija. Hrvatska nacionalna kompanija, Croatia Airlines, takođe je napravila značajan iskorak u 2017, uspostavivši četiri sezonske linije – za Milano, Prag, Sankt Peterburg i Lisabon.

Osim povećanju prometa, to je doprinelo i rekordnom broju povezanih destinacija sa Zagrebom u letnjem redu letenja, njih čak 41.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana