Tekst objavljen: 11.01.2017 12:40        


Menadžment Volkswagen-a potvrdio je juče da je postigao dogovor sa američkim regulatorima za plaćanje dodatne odštete zbog skandala o emisiji štetnih gasova u visini od 4,3 milijarde dolara, kao i preuzimanje krivice za nastali problem.

Volkswagen plaća kaznu od 4,3 milijarde dolara u SAD

Troškovi koje će ova kompanija podneti biće veći od 18,2 milijarde evra, izdvojenih za saniranje nastale štete, a snosiće i pojačan nadzor poslovanja u naredne tri godine.

U septembru 2015. Volkswagen je priznao instaliranje tajnih softvera u stotine hiljada automobila na američkom tržištu, kako bi prikazivao lažne podatke o emisiji izduvnih gasova. U prethodnom periodu, Volkswagen-u je od strane američkih regulatora već izrečena kazna od 17,5 milijardi dolara, kao i obaveza povlačenja skoro 500.000 vozila.

Istovremeno, ova automobilska grupacija objavila je da je u 2016. prodala 10,3 miliona vozila, zabeleživši rast prodaje u decembru od 12 odsto što potvrđuje postepeno vraćanje poverenja potrošača. Na jučerašnjem trgovanju, akcije ovog giganta dostigle su 146 EUR, a od početka nedelje registrovale su oporavak od pet procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana