Tekst objavljen: 16.01.2017 12:05        


Druga najveća banka u Americi, Bank of America, objavila je u petak rezultate za četvrti kvartal 2016. godine u kojem je ostvarena neto dobit od 4,7 milijardi dolara što predstavlja snažan rast u odnosu na isti kvartal godinu dana ranije.

Snažan rast dobiti BoA, prihod veći dva odsto

Jaka baza klijenata i dobra kontrola troškova uticali su na dobre rezulatate u prethodnom kvartalu. Dobit po akciji iznosila je 0,4 dolara u odnosu na 0,38 dolara koliko su prognozirali analitičari okupljeni oko Reutersa.

Prihodi su dostigli nivo od skoro 20 milijardi dolara, skočivši dva odsto na godišnjem nivou, dok su ukupni prihodi za celu 2016. godinu iznosili 83,7 milijardi dolara što predstavlja rast od nepunih jedan odsto u odnosu na 2015. Banka je izvestila da je otkupila 5,1 milijardu dolara običnih akcija kao i da je iznos od 2,6 milijardi dolara isplatila na ime dividendi u 2016. godini.

BoA je objavio da očekuje značajan porast neto prihoda u prvom kvartalu 2017. godine, usled rasta kamatnih stopa. Akcije bankarskog sektora ojačale su nakon pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u očekivanju da će njegova politika ojačati ekonomiju i olabaviti propise kojih su se banke pridržavale u poslednjih nekoliko godina.

Banke će takođe imati koristi ako Fed, kako je planirano, bude podizao kamatne stope tri puta ove godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana