Tekst objavljen: 20.02.2017 10:53        


Hrvatska AD Plastik Grupa je u 2016. godini ostvarila neto dobit od 48,1 miliona kuna (oko 6,4 miliona evra), što je povećanje za 4,1 odsto u odnosu na godinu pre, podaci su iz nerevidiranog, konsolidiradnog izveštaja kompanije, koji pokazuje i da je na prošlogodišnje rezultate uticao veći pad rashoda od pada prihoda.

Smanjeni prihodi AD Plastika, dobit skočila 4%

Ukupni prihodi grupe iznosili su 1,03 milijarde kuna (oko 137 miliona evra) i manji su za 14,1 odsto. Poslovni prihodi AD Plastik Grupe lani su iznosili 940,5 miliona kuna, što je smanjenje za 8,6 odsto. Pritom su prihodi od prodaje smanjeni za osam odsto, na 922,1 milion kuna.

Po rečima predsednika Uprave Marinka Došena, prodaja na evropskom tržištu nešto je manja zbog manjih porudžbina kupca Hella i manjih prihoda ostvarenih kroz projektne aktivnosti, dok je u Rusiji pad prihoda više prouzrokovan uticajem kursa, nego samim padom prodaje.

Glavni cilj kompanije za 2017. godinu je rast prihoda od prodaje za minimalno šest procenata te povećanje EBITDA i neto marže, navodi se u komentaru predsednika uprave.

Rast na postojećim i novim tržištima, dalje povećanje efikasnosti poslovanja te osiguranje daljeg povećanja tržišne vrednosti društva, odnosno vrednosti akcija, ključni su ciljevi u 2017. godini, navode u kompaniji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana