Tekst objavljen: 21.04.2017 11:12        


Predsednik uprave Sberbanka, Herman Gref, kazao je juče novinarima u Moskvi da bi ta banka mogla napraviti rezervacije za 50 odsto Agrokorovog duga, objavio je Bloomberg.

Sberbank spreman da otpiše 50% Agrokorovog duga

U prevodu, to znači da je Sberbank spreman otpisati čak polovinu Agrokorovog duga, koji iznosi oko milijarde evra. Ruske banke Sberbank i VTB banka, pozajmile su Agrokoru ukupno oko 1,5 milijardi evra. Rusi nisu hteli učestvovati u najnovijem finansiranju Agrokora u okviru Lex Agrokora, nezadovoljni time što u zaštićena potraživanja nije ušao njihov nedavni interventni kredit iz februara u visini od 100 miliona evra.

Ranije, Sberbank i VTB uskratili su poverenje vlasnicima Agrokora - porodici Todorić, zbog problema s vođenjem poslovnih knjiga. Pre dve nedelje, Sberbank je saopštio kako je "banka stvorila dovoljne rezerve za velikog dužnika, međunarodni maloprodajni lanac".

Neto dobit Sberbanka u prvom tromjesečju iznosila je 155 milijardi rubalja (2,6 milijardi evra), što je 54 odsto više nego u istom lanjskom periodu, kada je dobit iznosila 100,4 milijarde rubalja odnosno 1,6 milijardi evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana