Tekst objavljen: 20.03.2017 13:47        


Slovenačke „Finance” nezvanično saznaju da ruska Sberbank insistira da ugovor o novom zajmu za Agrokor mora biti potpisan do utorka.

Sberbank do utorka dao Agrokoru rok za potpis kredita

Radi se o planu za likvidnost Agrokora za sledeća tri meseca. Iako su iz ruske banke u više navrata poručili kako ne nameravaju preuzeti Agrokor, više je nego očito da će delovi koncerna ići na prodaju. Pitanje je samo jedno - šta će se prvo prodavati. Kako se sada čini, Jamnica je prvi kandidat za prodaju.

Već sedmicama se špekuliše o interesu Coca-Cole, čak i pre nego li je nastupila aktuelna dužnička kriza Todorićevog koncerna. SEEbiz je ranije preneo vest o interesu britanskog Tesca za Konzum, a nije nerealno očekivati da bi se na stolu mogla naći i prodaja Mercatora. Upravo preuzimanje Mercatora bilo je kockanje koje se Todoriću nije isplatilo.

Upućeni kažu kako je baš preuzimanje Mercatora bila ona tačka od koje je nastupila kriza u Agrokoru. Todorić jednostavno nije imao dovoljno vremena za konsolidaciju koncerna koja bi mu omogućila dodatnu kupovinu vremena. Kad se u jednačinu uvuku i loši politički odnosi između Hrvatske i Rusije te ruske ambicije u ovom delu sveta, jasno je da Todorić više neće biti neprikosnoveni gazda Agrokora.

Sberbank je angažirao revizorsku kuću Deloitte kako bi dala svoju procenu poslovnog plana koji se priprema, ali i procenu svake operativne kompanije unutar koncerna kao i grupe u celini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana