Tekst objavljen: 15.03.2017 14:05        


Nemački proizvođač električne energije RWE saopštio je da je u prošloj fiskalnoj godini zabeležio neto gubitak od 5,7 milijardi evra, pre svega kao rezultat otpisa u elektranama, troškova za formiranje fonda sa saniranje nuklearnog otpada, te negativnog efekta zbog fer vrednovanja derivata.

RWE objavio rezultate, Innogy podigao akcije 6%

Prilagođeni EBITDA iznosio je 5,4 milijarde evra, operativna dobit 3,1 milijardu evra, a prilagođeni neto profit 0,8 milijardi evra. Uprkos lošijoj objavi u odnosu na 2015. godinu, RWE je naglasio da su rezultati na gornjem pragu raspona koji je kompanija objavila u martu 2016. Za tekuću godinu kompanija očekuje prilagođeni EBITDA od 5,4-5,7 milijardi evra, te prilagođeni neto dobitak od 1,0 do 1,3 milijarde evra.

Uprava je saopštila da će ove godine dobit iz konvencionalnih izvora energije biti značajno niža u odnosu na 2016, usled nastavka pada margina.

Međutim, dobit u segmentima snabdevanja i trgovanja, te biznisi u okviru Innogy-ja, zabeležiće oporavak u odnosu na lani. RWE je odbio da komentariše špekulacije o mogućem preuzimanju Innogy-ja od strane francuske kompanije Engie, naglasivši da je opredeljenje uprave od 2015. da RWE može prodati akcije u ovoj kompaniji samo do praga od 51 odsto (trenutni vlasnički udeo je 76,8 odsto).

Kao što je od ranije poznato, RWE ni ove godine neće akcionarima isplaćivati dividendu dok se za narednu godinu predviđa dividenda vlasnicima običnih akcija od 0,50 evra po akciji. Akcije RWE-a na jučerašnjem trgovanju zabeležile su rast od 6,5 odsto na 14,6 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana