Tekst objavljen: 21.02.2017 11:48        


Generalni direktor valjaonice aluminijuma, Impol Seval, izjavio je za korporativni časopis ove kompanije da je veoma zadovoljan proteklom poslovnom godinom. 

Rekordna godina za Impol Seval

„Postignuti proizvodno finansijski rezultati i pored pada tražnje u poslednjem kvartalu, su definitivno najbolji u istoriji fabrike. Realizacija novog investicionog ciklusa, vrednog 59 miliona EUR je uveliko počela“, rekao je Tešić.

On napominje da će kompanija uspeti da se izbori sa trenutno lošijom situacijom na tržištu. „Došlo je do pada cena, a LME raste, ali smatramo da ćemo se sa time izboriti. Ozbiljniji odnos prema internoj ekonomiji je uvek pouzdan način da se savladaju trenutne nepogodnosti tržišta. Osim toga, moramo se dodatno posvetiti kvalitetu.

Najvažnije rezerve su, kao i uvek, u nama samima. Dobro je to da je na nivou cele aluminijumske industrije procena da će u 2017. godini biti posla i prodaja“, kaže prvi čovek Impol Sevala.

Izvršni direktor za ekonomske poslove, Sanja Bosiljčić, izjavila je da dobar poslovni rezultat fabrike omogućio smanjenje kreditne zaduženosti prošle godine za 8,15 miliona evra i finansiranje novog investicionog ciklusa u početnoj fazi, kao i dobru pregovaračku poziciju sa bankama radi finansiranja u narednom periodu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana