Tekst objavljen: 23.02.2017 14:00        


Privredni rast Srbije biće ubrzan na oko 3,0 odsto u ovoj godini i na oko 3,5 odsto u 2018, procenjuje Narodna banka Srbije (NBS) u novoobjavljenom, februarskom Izveštaju o inflaciji. 

NBS: Investicije i izvoz poguraće BDP na 3% u 2017.

Rast bruto domaćeg proizvoda će i u narednom periodu biti vođen investicijama i izvozom usled nastavka intenzivne realizacije infrastrukturnih projekata i povoljnijeg investicinog ambijenta, navodi se u dokumentu.

Inflacija bi u Srbiji ove godine trebalo da se zadrži u planiranim granicama od 3 odsto, plus-minus 1,5 odsto i to će Srbiju uvesti u grupu zemalja sa stabilnom i niskom inflacijom, rekla je guvernerka Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, tokom prezentacije Izveštaja o inflaciji. nu od 1.267-1.300 RSD.

Među većim dobitnicima bio je gornjomilanovači Metalac (MTLC) koji je ostvario realizaciju od 1,1 milion RSD uz rast cene od 3,6% na 1.761 RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) zabeležila blagi pad cene na 747 RSD uz skromno trgovanje od 1,8 miliona RSD.

Ova kompanija objaviće rezultate za prošlu godinu u ponedeljak, 27. februara, a očekuje se da će neto profit iznositi oko 12,5 milijardi RSD, što je početkom godine najavio generalni direktor kompanije. Jedinstvo iz Sevojna (JESV) je zabeležilo pad od 1,3% na 4.048 RSD uz realizaciju od 0,3 miliona RSD, dok se beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) spustio 1% na 1.186 RSD uz minornu realizaciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana